Cadeautip: De Fietsscheurkalender 2014

Echte wielerliefhebbers fietsen het liefst elke dag van het jaar. Dit kan natuurlijk niet vanwege verschillende redenen waaronder werk, familie, slecht weer enz. Om toch elke dag met fietsen bezig te zijn is er de Fietsscheurkalender 2014. Wellicht nog een beetje te vroeg, maar misschien wil je deze wel op je verlanglijstje zetten voor de donkere dagen in december. Wij hebben 'm alvast voor je bekeken.

De kalender

De fietsscheurkalender, de naam zegt het al, is een scheurkalender. Verwacht geen mooie foto's van bergtoppen, pelotons in volle actie of wat dan ook. De fietsscheurkalender is gedrukt op een soort van krantenpapier. Op sommige bladzijden staat wel een foto of illustratie, maar deze zijn allemaal in zwart-wit. Het leuke en aantrekkelijke van de fietsscheurkalender moet je dus zoeken in de inhoud, de verhalen en tips die je elke dag opnieuw voor je neus krijgt. De fietsscheurkalender bestaat sinds 2010 en beleeft dus zijn vijfde jaargang.

Structuur /opzet van de kalender

Elke dag van de week heeft binnen de kalender een vast thema. Zo is er elke maandag een rubriek over wielertaal. Elke dinsdag is er ruimte voor verhalen van wielertoeristen inclusief de profielen van de hellingen die zij beklommen. Elke laatste dinsdag van de maand is er een logboek waar je je eigen prestaties van de afgelopen maand kunt vastleggen. Op woensdag komt de praktijk aan orde en wordt er aandacht besteedt aan voeding, blessures en training. Donderdag is de dag van het verhaal van John van Dam, die als therapie van Elst naar de Mont Ventoux fietst. Op vrijdag lees je brieven uit het peloton, de Joop & Eddy Quiz en de rubriek 'bezemwagen'. Op zaterdag komt de renner aan het woord, Citybiker Hans Declerq komt regelmatig aan bod en je leest korte stukjes van Karsten Kroon. Zondag tenslotte is de dag van de toe(r)schouwer, waarbij vader Anton van Rijn verslag doet van de Tour de Frances die hij samen met zijn zoon Daan bezocht.

Besluit

De Fiets scheurkalender is al jaren op rij een succes. De editie van 2014 zal dat waarschijnlijk ook weer worden. Gewoon omdat het een leuke en informatieve kalender is. Leuk om iemand cadeau te doen en ook leuk om te krijgen. Als je van wielrennen houdt natuurlijk.Bestel hieronder de fietsscheurkalender 2014 via bol.com

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links