Boekreview - De rode vod en andere wielerverhalen - Thijs Zonneveld

In 'De rode vod en andere wielerverhalen' staan de beste wielerverhalen van Thijs Zonneveld verzameld. Met de wieleractualiteit van 2013 in het achterhoofd laat Thijs ons een aantal zaken herbeleven, zoals de onthullingen van Lance Armstrong, de onmenselijke Milaan-SanRemo en natuurlijk niet te vergeten Bau en Lau. Met een kritisch wielerhart verteld hij hoe hij tegen deze zaken aankijkt.

De auteur

Thijs Zonneveld is een voormalig wielrenner. Tegenwoordig is hij schrijver/journalist. Bij het grote publiek is hij bekend geworden door zijn aanwezigheid in het televisieprogramma 'De Avondetappe' tijdens de Tour de France. Ook is hij de aandrager van het idee om in Nederland een berg te bouwen met het initiatief 'Die berg komt er'. Verder schrijft Thijs Zonneveld columns op Nu.nl en het AD.

Het boek

'De rode vod en andere wielerverhalen' is een verzameling van deze columns De meeste van deze columns zijn geschreven met een bepaald thema dat op het moment van publiceren actueel waren op wielergebied. In die gedachte moet het boek ook gelezen worden, maar zonder deze specifieke tijdsgeest van het betreffende thema is het boek ook goed te lezen. Thijs combineert zijn kennis op wielergebied met een kritische houding ertegenover en een gezonde dosis humor. Op deze manier verteld hij hoe hij de wieleractualiteit ervaart zoals ongetwijfeld een groot deel van zijn lezers dit ook ervaren. Hierbij gaat hij geen thema's uit de weg en noemt hij renners bij naam en toenaam. Hij beoordeeld en veroordeeld renners die foute dingen gedaan hebben, maar distantieert zich ook heel duidelijk van zaken die in zijn ogen niet kunnen.

Conclusie

Thijs Zonneveld schrijft leuke columns die je snel even doorleest. Zo moet je eigenlijk zijn boek ook lezen. Af en toe oppakken en een verhaaltje lezen. Met een glimlach leg je het boek dan weer weg en pak je het een volgende keer weer op. De meeste van zijn columns hadden we op nu.nl al een keer gelezen, maar het is mooi ze nu verzameld te zien in één bundel.

Titel De rode vod en andere wielerverhalen
Auteur Thijs Zonneveld
Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links