Boekreview: Peter Ouwerkerk - Bidon

In Bidon wordt de touretappe van 2014, gewonnen door Lars Boom in het Noord-Franse Ieper beschreven.

Peter Ouwerkerk

Voor verschillende kranten versloeg Peter Ouwerkerk vele jaren de Tour de France. Daarnaast publiceerde hij de nodige boeken omtrent de Tour de France: Tourkoorts, Parijs is nog ver, Ongekend. Als medeschrijver werkte hij o.a. aan de biografie van Joop Zoetemelk, de Tour in Holland 2010 en In Koers!. Verder is hij redacteur van 'De Muur'. Oftewel: hij behoort tot de elite van de wielerverslaggevers.

Het verhaal

In Bidon vertelt Peter Ouwerkerk over de Tour vanuit Ieper, een plaats waar in het verleden eigenlijk alleen maar verloren werd. Ook daar staat hij stil bij en als geen ander weet hij de sfeer en entourage van het Noord-Franse stadje weer te geven. Hij beschrijft de etappe die door Lars Boom gewonnen wordt en haalt daarbij de nodige ervaringen die hij met de Tour heeft uit de kast. Hierdoor wordt het een compleet verhaal en kijk je met andere ogen naar de Tour de France.

Mening

Het verhaal dat door Peter Ouwerkerk geschreven is, is als de Tour zelf. Soms heel erg snel, soms langzaam en tot in elk detail beschrijvend. Dit maakt het tot een verhaal dat je uit wilt lezen en waar je elke keer weer nieuwe dingen in leest. Of die nu met de Tour, het wielrennen in het algemeen of met het plaatsje Ieper te maken hebben maakt niet uit. Het boek blijft verrassend en spannend.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links