Boekreview: Leon de Kort - Elke dag een uur

Wil je het sporten/fietsen weer oppakken, maar zoek je nog net dat beetje motivatie? Leon de Kort deed het je voor. En dan meteen goed. Hij fietste een jaar lang, elke dag een uur. En schreef er vervolgens een boek over.

Leon de Kort

'Elke dag een uur' is geschreven door Leon de Kort. Leon is een wielerjournalist en mede auteur van de boeken 'Het Grote Wielerklassiekerboek' en 'De Tour van A tot Z'. Al vele jaren volgt hij het wielrennen van zeer dichtbij en als geen ander weet hij dus wat wielrennen is.

Het verhaal

Eind 2013 begon het project van Leon, waarin hij zichzelf de verplichting oplegde om elke dag minimaal een uur te fietsen. Als vijftiger, veel te dik en al jaren z'n fiets niet aangeraakt, is dat nogal een uitdaging. Leon beschrijft in het boek hoe hem dat verging. Zowel fysieke als mentale problemen dienden zich aan. Daarnaast veel praktische problemen. Hoe kun je immers gedurende de Tour de France, waar je als journalist 3 weken lang van hotel naar hotel reist, van start- naar finishplaats, elke dag een uur de tijd vinden om te fietsen. Een ongepland langere tussenstop in Dubai bij een vlucht vanuit Australie of een ander ver oord...hoe los je dat op. Leon de Kort neemt je in het boek mee met al deze uitdagingen. Hij beschrijft een verhaal van wilskracht, wielrennen, gezonder en fitter worden, genieten en natuurlijk afzien.
Na elke dag een uur fietsen is Leon een ander mens, 30 kilo lichter en als kledingmaat XL in plaats van XXXXL.

Volg Leon op twitter: #elkedageenuur

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links