Dog Ears voor je beschadigde Garmin Edge

Als je een Garmin gps device uit de Edge serie hebt, dan weet je dat deze apparaten nagenoeg onverwoestbaar zijn en met hun IPX-7 certificering ook nog eens bestand zijn tegen grote hoeveelheden water. Wat er dan toch kan gebeuren is dat je bevestigingsplaatje (mount) op de Garmin Edge kapot gaat. Dit onderdeel is niet te vervangen en Garmin biedt geen garantie op schade aan dit onderdeel. Weggooien van je Garmin en een nieuwe kopen lijkt dan de enige optie. Nu niet meer, want met Dog Ears kun je de beschadigde mount repareren. Je moet er wel een beetje handig voor zijn en niet bang zijn om aan je geliefde Garmin te vijlen en te schroeven, maar dan heb je wel weer een 100% functionerende Garmin.

Installatie

Hoe ziet de Dog Ears eruit De Dog Ears is een metalen plaatje dat over je beschadigde mount geplaatst moet worden. Er zitten 3 gaten in, 2 voor het vastschroeven en 1 om het speakertje van de Garmin z'n werk te laten doen.

Hoe ziet je beschadigde Garmin eruitJe beschadigde Garmin heeft aan de achterkant aan de mount 1 of zelfs twee afgebroken 'lipjes'. Of het er 1 of 2 zijn maakt niet uit, want om de Dog Ears te bevestigen moet je beide 'lipjes' eraf vijlen.

Stap 1: Vijlen

Om ervoor te zorgen dat de Dog Ears mooi over je Garmin mount passen, moet je zowel aan de onbeschadigde als aan de beschadigde kant het restant weghalen. Wij hebben onze geliefde Garmin eerst afgeplakt zodat we de rest van de Garmin niet zouden beschadigen.Vijl vervolgens voorzichtig (alsof we dat erbij moeten zetten) de mount mooi rond. Niks van de twee 'lipjes' mag blijven zitten.


Stap 2: Kijken of de Dog Ears naadloos past

Als je het vijlwerk achter de rug hebt pas je of de Dog Ears naadloos over je Garmin passen. Zitten de Dog Ears er niet mooi recht op, dan moet je iets meer weghalen met vijlen.

Stap 3: Oppervlak schuren

Past de Dog Ears mooi, haal deze er dan vanaf en schuur de achterkant van je mount met schrurpapier op. Hierdoor wordt je mount wat ruwer en houdt de lijm straks beter.

Stap 4: Schroeven (en weer losmaken)

Nu komt het pijnlijke deel….het in je Garmin schroeven: Zet de Dog Ears op je Garmin en schroef de beide bijgeleverde schroeven in je Garmin. LET OP: doe dit niet te vast, want dan houden de schroeven niet meer in je Garmin. 'Vast is vast' lijkt hier het juiste motto!

Stap 5: Lijmen en opnieuw schroevenHaal de schroeven vervolgens weer uit de Garmin en doe lijm op de achterkant van je mount. Dit doe je in de beide schroefgaten en in de beide horizontale gleuven. Bevestig nu de Dog Ears opnieuw en zet de schroeven weer vast. Weet je nog: 'Vast is vast'!

Stap 6: Drogen laten en uitproberen

Laat nu het geheel drogen en probeer of je Garmin met de Dog Ears goed op je fiets past.

Conclusie

Wij hebben de Dog Ears geprobeerd met een beschadigde Garmin. Na onze reparatie hebben we deze vervolgens weer gewoon gebruikt, alsof er nooit iets aan beschadigd is geweest. Het enige waaraan je ziet dat de Garmin gerepareerd is, is het metalen Dog Ears plaatje. Op je fiets komt je Garmin iets hoger te zitten, omdat het Dog Ears plaatje over je gewone mount heen geplaatst wordt. Meer dan een paar millimeter is dit echter niet, dus wij vonden dit zeker niet bezwaarlijk. Het moeten weggooien van de Garmin zou ons meer pijn hebben gedaan. Over pijn gesproken: om bovenstaande bevestigingsmethode uit te voeren zul je je wel even over de pijn heen moeten zetten dat je met een vijl, schuurpapier, schroevendraaier en lijm aan de slag gaat op je Garmin.

Meer informatie: www.dogearsgps.com
In Belgie is de set ook te krijgen via www.mountainsports-distribution.com/

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links