Campagnebeeld WK Wielrennen 2012

Een groot sportevenement kan niet zonder campagnebeeld. Hiermee wordt bedoeld een logo, tekening, bewerkte foto, of wat dan ook, wat in de media breed uitgemeten wordt om dit sportevenement mee aan te duiden. Het campagnebeeld van het WK Wielrennen is er ook zo een.

Event Identity

Op zich is dit een artikel dat niet helemaal past op de bezoekers van deze site. Wij als fietspraat gaan niet over ontwerpen, kunst, of wat voor andere grafische hoogstandjes dan ook. Met het WK Wielrennen in Nederland op onze stoep, zullen we de nodige communicatie gaan zien met de ontwerpen van Irene Jacobs. Zij geeft het WK Wielrennen, zowel in de media, als op de verschillende locaties, podia en dergelijke een herkenbaar gezicht. Event Identity heet dat met een mooi woord. Daarom wilden we kort stilstaan bij het campagnebeeld van het WK Wielrennen, wat het voorstelt en wie het gemaakt heeft.

Door wie

Het is gemaakt door Irene Jacobs, van I'm Jac Design. Deze, voor de gemiddelde wielerliefhebber onbekende designer, heeft toch al het nodige werk gemaakt wat we als sportliefhebber kennen. Zo maakte ze ook beelden voor de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver. Hiervoor maakte ze ontwerpen die op vlaggen stonden, op tv kwamen. Complete gevels van gebouwen werden opgesierd met haar ontwerpen en zelfs complete vliegtuigen van Air Canada werden voorzien van haar kunst. Dichter bij huis, letterlijk en figuurlijk heeft ze ook haar kunsten vertoond bij het Grand Depart van de Tour de France in Rotterdam in 2010.

Wat zien we erop

In het campagnebeeld van het WK Wielrennen staat een wielrenner centraal. Deze wielrenner is een man, getooid met de regenboogtrui, korte wielerbroek, helm en zonnebril. Verder is er een racefiets zichtbaar, zonder verdere details. Op de achtergrond zie je een oranje raceparcours in een typisch Limburgse omgeving, met heuvels, boompjes en weilanden. De achtergrond is blauw weergegeven, maar de wielrenner in regenboogkleuren maakt het tot een fris en vrolijk geheel.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links