Pat McQuaid: Geen doping Contador

UCI voorzitter Pat McQuaid heeft uitgesproken ervan overtuigd te zijn dat Alberto Contador geen doping gebruikt heeft. De hoeveelheid aangetroffen Clenbuterol is te klein en zou in die hoeveelheid niet werken. De veroordeling berust op het feit dat de stof Clenbuterol verboden is, maar wel in het lichaam van de renner aangetroffen is. Klik hier voor meer informatie over Clenbuterol.

Daar sta je dan, als renner met je goed fatsoen. Heb je de hele rechtszaak beweerd geen doping gebruikt te hebben, geloofd men je daarin ook nog eens, maar wordt je wel veroordeeld. Een zoveelste bewijs dat je als wielrenner loslopend wild bent. Op voorhand schuldig bevonden, maar waaraan eigenlijk? Aan het in je lichaam hebben van een verboden stof.

Alberto Contador mag in augustus weer koersen. Na de voor hem belangrijkste wedstrijd van het jaar. De Tour de France, die hij op één januari nog drie keer gewonnen had en nu opeens maar twee keer. De teller blijft dus nog even op twee staan dit jaar. Misschien volgend jaar meer.

Ondertussen klampt Bjarne Riis zich met heel zijn ziel en zaligheid vast aan de ontslagen renner. Maar in principe kan Alberto in augustus overal aankloppen (of anders gezegd, alle ploegen kunnen bij hem aankloppen). Zijn lopende contract bij Saxo Bank is immers ontbonden.

Contador heeft dus alle tijd om na te denken over twee vragen.

  • Waarom ben ik nu eigenlijk geschorst
  • Waar ga ik straks weer koersen

Waarom hij geschorst is hebben we boven proberen uit te leggen. Proberen, want snappen doen we het zelf ook niet. Waar hij straks weer gaat koersen zal bij Alberto een gevoelskwestie zijn. Hij is immers toch een gevoelsmens. En de kans dat hij bij Movistar aan de slag gaat is redelijk groot. Het is in de eerste plaats een Spaanse ploeg. En Alberto's talen (buiten Spaans) zijn uiterst belabberd. Verder wordt deze overstap nu al gemeld en algemeen geldt in de wielergeruchtenmolen nog altijd dat er vuur is waar rook is.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links