Bergprijs bij het WK

In veel etappekoersen is er een prijs voor de renner die als eerste op het hoogste punt van de koers komt. In de Tour heet dit 'het dak van de Tour' en de renner krijgt meestal een prijs afkomstig uit de streek. Het Limburgse bergdorpje Vijlen is 'het dak van het WK'.

Bergdorpje Vijlen

Vijlen is het hoogst gelegen dorp van Nederland op 200 NAP. Het dorp is gelegen tussen Epen en Vaals aan de Mergellandroute, met uitzicht op het Geuldal. Door zijn hoge ligging in het uiterste zuidoosten is Vijlen de plaats waar meestal de eerste sneeuw van het Nederlandse seizoen valt, en ook de meeste sneeuw per jaar.

Bergprijs

Vijlen stelt een Bergprijs ter beschikking tijdens het komende WK Wielrennen, dat zondag 23 september zijn hoogtepunt bereikt met de koers voor de Heren Elite. De renner die als eerste de meet bij de kerk in het Bergdorp Vijlen passeert, krijgt de prijs. Hij krijgt zijn gewicht in Vijlense streekproducten uitgekeerd en de huldiging heeft plaats in Vijlen. Bij het passeren van de wielrenners luiden de kerkklokken in het dorp. Vijlen heeft het hoogste punt in de koers, namelijk op de Rugweg 250 meter.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links