Hoe bekijk je een GPX bestand op je computer

Stel, je heb een mooie route van iemand gekregen in GPX formaat en je wilt deze route op je computer bekijken voordat je deze gaat fietsen. Hoe doe je dat dan?

GPSVisualizer

De snelste en makkelijkste oplossing om dit te doen is door gebruik te maken van GPSVisualizer. GPSVisualizer is een website waar je een GPX bestand kunt uploaden en vervolgens op basis van Google Maps kunt bekijken. Je hoeft bij GPSVisualizer geen account aan te maken of te registreren. Veel meer is het niet, maar meer is ook niet nodig.

Hoe werkt het

    • Als eerste moet je ervoor zorgen dat je het GPX bestand ergens op je computer hebt staan;
    • Vervolgens ga je met je internet browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox etc.) naar www.gpsvisualizer.com. Het scherm van GPSVisualizer ziet er in eerste oogopslag misschien een beetje druk en chaotisch uit, maar het is allemaal toch vrij eenvoudig;
    • In het midden van het scherm staat een kader waar je een bestand kunt selecteren. Klik op "Choose File". Je kunt vervolgens het GPX bestand op je computer selecteren;

    • Klik vervolgens op "Go!"
    • GPSVisualizer zal vervolgens de route voor je tekenen op een kaart van Google Maps

Kaarten

Standaard zal GPSVisualizer de route uittekenen op basis van de 'Google hybrid' kaarten. Dit is een weergave waarbij de satellietkaart gecombineerd met de kaart weergave wordt getoond. Mocht je een persoonlijke voorkeur hebben voor de kaartweergave, dan kun je in de getekende kaart rechtsboven kiezen voor 'Google map'.

Beperkingen

GPSVisualizer is een fijne website om snel een GPX route te tonen, maar er zijn ook wat beperkingen. Als je een GPX route hebt, waarbij je als het ware een rondje rijdt, dan is het niet goed te zien of je dit rondje linksom of rechtsom gaat rijden. Verder toont GPSVisualizer ook geen gegevens over de route zoals totale afstand, totale hoogtemeters en dergelijke.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links