Review: Cappucino Lock

Te vaak horen we dat fietsen gestolen worden. Daarom zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren om je kostbare rijwiel af te sluiten. Het lastige daarbij is dat de meeste wielrenners geen slot willen meenemen, vanwege de simpele reden dat ze er geen plek voor hebben. Helmfabrikant Lazer heeft een mooi slot waarmee je tevens je helm veilig achterlaat.

Lazer

Lazer is een helmfabrikant met haar oorsprong in België. Lazer bestaat sinds 1919 en fabriceert, naast fietshelmen ook motorhelmen en helmen voor o.a. paragliden etc.

Cappuccino Lock, hoe werkt het?

De Cappuccino Lock is een oplossing voor het afsluiten van zowel je fiets als je helm. Je gebruikt je helm namelijk om je fiets mee af te sluiten. Op die manier sla je twee vliegen in één klap, want buiten het probleem dat de meeste wielrenners geen slot bij zich hebben, zit je bij het ergens achterlaten van je fiets altijd met de vraag wat je met je helm moet doen. Het Cappuccino Lock is een cijferslot, dat je tussen de sluiting van je helm plaatst. Vervolgens draai je de cijfers, en jij bent vervolgens de enige die het slot nog open krijgt. Het slot zelf heeft een minimale grootte en is daarom makkelijk mee te nemen. Het is niet de bedoeling dat je het slot laat zitten op het moment dat je zelf de helm draagt.

In de praktijk

Gelukkig hadden wij de beschikking over een Lazer helm, waardoor we het Cappuccino Lock in de praktijk konden testen. Het meenemen van het slot zorgde in elk geval voor geen problemen. Het slot is klein en licht. Het kost daardoor bijna geen ruimte en je merkt ook niet dat je het bij je draagt. Bij het afsluiten van de fiets is het aan je fiets vastmaken van de helm geen probleem. Wat wel wat lastiger werd is het ergens aan vastmaken van de fiets, gebruikmakend van de Cappuccino Lock. Het probleem dat de meeste sloten hebben heeft dit slot ook: de kabel/ketting of waar je slot ook uit bestaat, is al snel te kort. Dat is in het geval van het Cappuccino Lock nog veel eerder het geval, want de lengte die je tot je beschikking hebt is de lengte van de 'hengsels' van je helm. In de praktijk lukte het ons wel de racefiets aan een brugrailing vast te maken (bij ons geliefde wielerterras), maar was dit toch enig 'geklooi'.

Conclusie

Lazer heeft een bijzonder innovatieve manier gevonden om zowel je fiets als je helm mee af te sluiten. Voor de kosten van de oplossing hoef je het niet te doen. Het slot kost immers maar vijftien Euro. De enige echte voorwaarde die je goed in je achterhoofd moet houden, is dat het slot alleen werk op Lazer helmen. De sluiting hiervan is namelijk anders voor andere merken helmen. Daardoor werkt het slot hier niet op. Criticasters zullen zeggen dat de 'hengels' van je helm niet veilig zijn om je fiets mee af te sluiten. Natuurlijk is dat ook zo, maar zo lang jij één van de weinigen bent die zijn fiets afsluit zal de gemiddelde fietsendief aan jouw fiets voorbij lopen als hij ziet dat deze fiets op enige manier afgesloten is. Al met al vinden we het een mooie manier om je fiets af te sluiten. Erg praktisch is het geheel echter niet helemaal, omdat de lengte van de meeste hengsels te kort zijn om de fiets overal aan vast te kunnen maken. In ons geval lukte het met een brugrailing. Aan de gemiddelde lantaarnpaal krijg je het slot/helm/fiets niet bevestigd.    

Voor meer informatie over de Cappuccino lock: www.cappuccinolock.com

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links