Review: Powertraveller Extreme

Als je vaak buitenlandse fietsreizen maakt ken je het probleem wel. Aan het einde van de dag is je smartphone en je fiets-gps leeg. Stopcontacten zijn dan niet altijd meteen voorhanden. Je bent immers aan het reizen. Om er toch voor te zorgen dat je je apparaten kunt blijven gebruiken is een externe accu om deze apparaten mee op te laden erg handig. Het nadeel is alleen dat deze accu's ook weer opgeladen moeten worden. De Powertraveller Extreme lost dit probleem op.

Wat is het

De Powertraveller Extreme is een externe accu met een capaciteit van 9000 mAh, die opgeladen kan worden met behulp van bijgeleverde zonnecellen. Hierdoor kun je op langere fietstochten je elektronische apparatuur blijven gebruiken en opladen via zonne-energie. De externe accu kan natuurlijk ook gewoon opgeladen worden, gebruikmakend van het stopcontact.

Wat zit er in de doos

 • Externe accu (USB: 5V 700mAh, DC: 12V 800mAh)
 • Zonnepaneel (twee delen)
 • Opbergetui
 • Stekkertjes voor aan te sluiten apparaten
 • Stekker voor opladen via stopcontact
 • Female connector voor autolader-apparatuur
 • Handleiding (Nederlands)

Hoe werkt het

De Powertraveller Extreme bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk de accu en het zonnepaneel. Gebruikmakend van het zonnepaneel kun je de accu opladen. Zodra je vervolgens je elektronische apparatuur aansluit op de accu, worden deze apparaten opgeladen. Je kunt ook beide tegelijkertijd, dus de accu opladen gebruikmakend van zonne-energie terwijl je tegelijkertijd je apparatuur oplaadt. De accu heeft een capaciteit van 9000 mAh, dus je kunt je smartphone of GPS-device meerdere keren opladen. Om de accu volledig op te laden heb je overigens best een lange tijd nodig (ongeveer 18 uur). De accu is uitgerust met een display. Hierop kun je resterende capaciteit aflezen. Ook kun je aan de kleur van het display zien of de accu opgeladen wordt of niet.

Onze ervaringen

Pluspunten

 • De Powertraveller Extreme heeft een rubberen behuizing en kan dus tegen een stootje. Het is een apparaat dat vaak gebruik wordt tijdens reizen en dan moet een dergelijk apparaat daar dus ook op gemaakt zijn.
 • Het apparaat heeft een IP67 rating, wat betekend dat het 30 minuten lang in 1 meter diep water gehouden moet kunnen worden. Of je dit echt moet proberen is natuurlijk maar de vraag, maar de gemiddelde regenbui zou geen probleem moeten zijn.

Minpunten

 • De laadtijd van het apparaat is best lang. Bij volledig zonlicht noteerden we tussen de 3 en 4 procent laadcapaciteit per uur. Dit betekend dus dat je bij zonnig weer ongeveer 2 dagen nodig hebt om de accu helemaal op te laden (uitgaande van 12 uur zonlicht per dag). Bij bewolking noteerden we maximaal 1 procent laadcapaciteit per uur.
 • Het apparaat (accu en zonnepaneel in bijgeleverde hoes) weegt bijna 500 gram. Alhoewel we snappen dat accu's altijd wel redelijk zwaar zijn is dit toch best een fors gewicht.

Conclusie

De Powertraveller Extreme is een fijn apparaat en doet z'n werk gewoon heel erg goed. Als je op je fietsreis nog wat ruimte over hebt en nog een halve kilo extra gewicht kunt meenemen, dan is dit een heel erg prettig apparaat. Bij zonnig weer ben je dan altijd verzekerd van stroom om je gadgets mee op te laden. Bij slechter weer is het maar de vraag of je overdag de accu vol genoeg geladen krijgt om er je apparatuur 's avonds of 's nachts mee op te laden. Al met al vonden we de Powertraveller Extreme een erg prettig apparaat.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links