Review: Pro Bike Stickers

Veel profs hebben hun naam op het frame van hun fiets staan. Al niet-prof zijn er verschillende aanbieders die gepersonaliseerde stickers aanbieden waarmee je dit ook kunt bereiken. Wij hebben de stickers van probikesticker.nl getest. Lees hier onze bevindingen.

PRO BIKE STICKER

Pro Bike Sticker is een bedrijf dat is opgezet door twee fanatieke fietsers die het leuk vonden om hun fietsen te voorzien van hun eigen naam.

De stickers

De naamstickers van Pro Bike Sticker kun je kopen in drie varianten, te weten Lite, Pro en Premium. Bij elke variant krijg je een aantal stickers. De stickers in de Pro- en Premiumvariant zijn voorzien van een laminaat waardoor de sticker Uv-bestendig is en ook nog beter krasvast is. Alle stickers zijn full-color. Als je de stickers wilt bestellen geef je op de website van www.probikesticker.nl je naam in. Vervolgens kies je de gewenste achtergrondkleur. Daarna selecteer je nog een vlag (of kies je juist voor geen vlag). Hiermee heb je je sticker helemaal geconfigureerd. Betalen kun je via iDeal en Pro Bike Sticker beloofd vervolgens je sticker binnen vijf werkdagen te bezorgen.

Lite 4x klein
Pro 4x klein, 8 keer groot
Premium 8x klein, 8x groot, 4x extra groot

Waar kun je de stickers overal op aanbrengen?

In principe kun je de stickers overal op aanbrengen. Dit geldt natuurlijk niet voor poreuze materialen of bijvoorbeeld stoffen. Materialen zoals je framebuis, je helm of andere 'harde' ondergrond zijn prima geschikt om je naamsticker op aan te brengen. Om ervoor te zorgen dat de sticker goed hecht is het belangrijk om de oppervlakte eerst goed te ontvetten.

Speciale stickers

Indien je een grotere bestelling wil plaatsen voor een vriendenclub, wielerploeg of fietsvereniging, dan kun je hierover contact opnemen met Pro Bike Sticker. Samen met hun kun je dan kijken naar de mogelijkheden om stickers te maken in eigen clubkleuren en met een eigen logo.

Praktijk

Bovenstaande theoretische informatie geeft een goede beschrijving van de stickers. Wij hebben een setje premium stickers in de praktijk getest. We hebben de stickers op een tweetal fietsen (mountainbike en racefiets) aangebracht. Daarnaast hebben we een helm voorzien van de stickers. Onze eerste indruk is dat het er heel verzorgd uitziet. het stickervel dat je ontvangt ziet er erg professioneel uit. De stickers zijn van een dikker materiaal gemaakt dan we aanvankelijk verwacht hadden. Dit zorgt voor een stevige sticker. Bij het aanbrengen op zowel de fietsen als de helm vonden we dat het positioneren van de sticker eigenlijk best makkelijk ging. Het aanbrengen van andere stickers in het verleden leverde nogal eens wat 'gepriegel' op. Dat was met deze stickers zeker niet het geval. Vervolgens zijn we met de stickers gaan fietsen. Met de mountainbike werden de nodige tochten afgelegd waarbij de fiets flink vies werd. Achteraf poetsen (met spons, veel water en zeepsop) leverde geen enkel probleem op met de hechting van de stickers. Ze bleven gewoon keurig op hun plek zitten. Hoe de stickers zich weren tegen een hogedrukspuit is ons onbekend, omdat we onze fiets zelden of nooit met een hogedrukspuit reinigen. We verwachten hier echter geen problemen mee. Ook hebben we gekeken hoe de stickers zich zouden houden onder zonlicht. Natuurlijk is onze testperiode redelijk beperkt, maar menig zonnig ritje werd afgelegd (altijd fijn). Hierbij konden we achteraf in vergelijking met de nog ongebruikte stickers geen kleurverschil ontdekken. Een mooi voordeel dat de stickers bieden bij zaken zoals bijvoorbeeld je helm, is dat heel erg duidelijk is welke helm van jou is. Of dit diefstal tegengaat is natuurlijk een hele andere vraag, maar als je met een aantal mensen gaat fietsen en achteraf wat gaat drinken, dan is in elk geval bij vertrek meteen weer duidelijk welke helm van jou is. Natuurlijk hebben we ook getest of je de stickers eenvoudig kunt verwijderen. Eenvoudig is het in elk geval niet. De stickers zitten goed vast. Probeer je de sticker te verwijderen, dan zul je hierbij de sticker in elk geval een 'ezelsoor' bezorgen, waardoor op nieuw plakken op een andere plek niet echt meer mogelijk is. Op de plek waar de sticker gezeten heeft zie je echter niks meer van de verwijderde sticker. Ook dat is wel zo fijn in het geval je je fiets wil verkopen aan iemand anders bijvoorbeeld.

Reacties   

0 #1 m stroes 17-08-2017 09:16
hallo
ik heb vis jullie sitebij probike stickers stickers besteld maar heb nog steeds niets ontvangen.
nu heb ik probike stickers al meerdere keren een mail gestuurd maar ik hoor echt helemaal niets
ik ga eens kijken of ik dit bericht niet kwijt kan op twitter en facebook
graag ik ik van jullie

groet
rinus
0653843657
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links