Review: Roeckl Inazu fietshandschoen

Wie aan fietshandschoenen denkt, denkt aan Roeckl. Zonder twijfel is dit één van de bekendere merken onder de fietshandschoenen. Of het voor iedereen meteen de ideale handschoen is hangt natuurlijk ook een beetje af van persoonlijke smaak en natuurlijk de vorm van je hand. Wij hebben de Roeckl Inazu getest

Roeckl

Roeckl is een Duits familiebedrijf dat sinds 1839 handschoenen maakt. 165 jaar later is het nog steeds een familiebedrijf en inmiddels is het bedrijf 6 generaties verder. Natuurlijk zijn de tijden flink veranderd en Roeckl heeft in die tijd een aantal technische features ontwikkeld die in de handschoenen gebruikt worden.

Uittrekken

Veel fietshandschoenen hebben het probleem dat ze wel lekker zitten, maar dat het uit trekken ervan heel erg lastig gaat. Roeckl heeft hiervoor een Pull off systeem ontwikkeld, waardoor je heel makkelijk de handschoenen kunt uittrekken. Ook de Inazu handschoen is voorzien van dit systeem.

Kenmerken: All weather grip, Poron XRD, Comfort Innovation, Ergonomic Cut

Een hele mond vol kenmerken en een groot deel van deze kenmerken zien we terug in de meeste Roeckl handschoenen. Nieuwkomer in de Inazu handschoen is de Poron XRD. Dit is een schokabsorberend materiaal dat daarnaast erg dun, flexibel en ademend is. Hiermee heeft Roeckl handschoenen ontwikkeld die schokken en trillingen nog meer absorberen. Waar mogelijk wordt druk verzacht en wordt geprobeerd je handen pijnvrij te houden. Een ander verschil met andere handschoenen is dat de Inazu geen traditionele klittenbandsluiting heeft. In plaats daarvan is de Inazu handschoen voorzien van een elastische rand.

In de praktijk

Bovenstaande is een natuurlijk een theoretische beschrijving van de Inazu handschoenen. We hebben de handschoenen natuurlijk ook in de praktijk getest en het resultaat daarvan is, zoals we van Roeckl gewend zijn, erg positief. De handschoenen zitten erg goed. Zowel bij goed als bij slecht weer heb je met de handschoenen voldoende grip. Het Poron XRD materiaal zorgt er voor dat schokken goed worden opgevangen. Dit resulteert in minder vermoeidheid en daardoor een betere controle over je fiets. Het ontbreken van de klittenbandsluiting is geen probleem. In tegendeel, de elastische rand werkt zo goed dat je je gaat afvragen waarom handschoenen normaal een klittenbandsluiting hebben. Als we dan toch een paar puntjes van kritiek mogen noemen:

  • De handschoenen vallen vrij laag, waardoor de pols minder beschermd is.
  • De handschoenen zijn voorzien van het Roeckl logo, gemaakt van rubberen letters. Deze zijn op de handschoen geplakt. De letters laten echter na een paar wasbeurten los.

Conclusie

De Roeckl Inazu zijn wederom een mooi product. Zoals met ongeveer alle handschoenen van Roeckl is het een mooi product met een goede en prettige pasvorm. Als je nieuwe fietshandschoenen zoekt zijn de Inazu's zeker een aanrader. Het enige probleempunt is dat we dat met bijna alle nieuwe modellen van Roeckl hebben, dus het wordt steeds moeilijker om de beste handschoen te vinden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links