Review: HideMyBell Garminhouder annex fietsbel

Veel fietsers (zowel racefiets als mountainbike) hebben geen bel. De reden die ze hiervoor aandragen als je ze ernaar vraagt zijn divers. Vaak hoor je dat het niet uitziet op de fiets, of dat er geen plaats op het stuur is. Vaak zit hier immers ook al een fietscomputer of navigatiesysteem op bevestigd. Heb je een Garmin en wil je toch een bel op je fiets hebben, zonder dat deze heel erg opvalt, dan is er nu een oplossing: de HideMyBell houder waarop je je Garmin fietscomputer kunt bevestigen en waarop haast onzichtbaar ook een bel aanwezig is. Veiligheid voor alles!

Waar komt de HideMyBell vandaan?

De HideMyBell Garmin houder annex fietsbel is ontwikkeld door Mathijs Wagenaar, zelf een enthousiast fietser. HideMyBell is dus een Nederlands product. In eerste instantie is het HideMyBell initiatief gestart vanuit Kickstarter, maar uiteindelijk zonder de Kickstarter ondersteuning van de grond gekomen.

Hoe werkt de HideMyBell?

De HideMyBell monteer je, net zoals de originele Garmin front-mount houder op je stuur. Belangrijk detail hierbij is dat de HideMyBell houder aan de linkerkant van je stuur gemonteerd wordt. De originele Garmin front-mount monteer je aan de rechterkant. De HideMyBell houder past alleen op een 31,8 millimeter stuur. De meeste sturen voldoen hier echter zonder probleem aan, zowel racefietsen als mountainbikes. Heb je een aero stuur, dan past het niet, maar dan past de originele Garmin mount ook niet op je fiets. De HideMyBell houder heeft vervolgens twee openingen waar je Garmin in zou kunnen passen. Dit is gedaan om zowel compatible te zijn met de kleinere Garmin devices (Touring, 800, 520, 510, 500 etc.) als de grotere Garmin Edge 1000 en Explore 1000. Door de Garmin in de juiste opening te steken en een kwart slag te draaien zit de Garmin goed vast. Vervolgens kun je de Garmin gebruiken zoals je dat met de originele Garmin front-mount ook doet. En verder kun je natuurlijk bellen. Aan de rechterkant van de Garmin kun je bellen, zodat iedereen die je wilt inhalen je hoort en netjes voor je aan de kant kan gaan (hopelijk).

Eigenschappen HideMyBell

Zoals gezegd past de HideMyBell alleen op 31,8 millimeter sturen. De volgende typen apparaten passen op de HideMyBell:

  • Garmin Edge 1000
  • Garmin Explore 1000
  • Garmin Edge 810 / 800
  • Garmin Touring (Plus)
  • Garmin Edge 520/510,500
  • Garmin Edge 20/25
  • Wahoo RFLKT (Plus)

De HideMyBell kan zowel op racefietsen als op mountainbikes gebruikt worden. De mount kun je stevig genoeg bevestigen om ook de schokken van het mountainbiken te kunnen opvangen. De bel is verder behandeld tegen roesten, dus ook in de regen kun je de HideMyBell blijven gebruiken. Verder heeft de bell een aantal gaten, waardoor regenwater niet in de bel blijft staan. De HideMyBell kost 29.95, een prijs die lager is dan de originele Garmin front-mount houder.

Conclusie

We hebben de HideMyBell op een aantal fietsen proberen te monteren en dat lukte probleemloos. Eerder hadden op dezelfde fietsen wel al de originele Garmin houders gezeten. Een van onze testfietsen heeft een dikker stuur dan 31,8 mm en uiteindelijk paste de HideMyBell daar ook wel op. Hiervoor moesten we wel de standaard rubberstrip van de HideMyBell verwijderen en andere, dunnere, rubberstrips aanbrengen. Op een fiets waar de Garmin houder niet past zal de HideMyBell houder ook niet passen. Het inklikken van de Garmin in de HideMyBell gaat alleen iets moeilijker dan de originele Garmin houder. Hier zie je dat de Garmin houder zich al gedurende langere tijd ontwikkeld en bewezen heeft. Wellicht dat HideMyBell op dit punt nog verbeterd kan worden. 

Al met al zijn we te spreken over de HideMyBell. Het is geen revolutionair product, maar combineert gewoon twee essentiele fietsproducten tot een. Het totale gewicht wordt hierbij tot een minimum beperkt en het argument dat een fietsbel op een racefiets/mtb niet uitzien wordt weggenomen. Het product verhoogd dus hierdoor de verkeersveiligheid en de verdraagzaamheid van de diverse verkeersdeelnemers. Enig nadeel is misschien dat het alleen werkt voor Garmin fietscomputers, en dat eigenaars van andere merken (Mio, Bryton, Polar etc.) geen gebruik kunnen maken van dit product.


Voor meer informatie: www.hidemybell.cc

Reacties   

-1 #1 Hennyjp 27-11-2015 09:54
Het enige, maar behoorlijk grote, nadeel is, je moet je stuur loslaten om te kunnen bellen!
Op het moment dat er reden is om te bellen is er ook, meestal, reden om je stuur juist beet te houden.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links