Review: Sealskinz Lightweight Halo overschoen

Sealskinz staat al sinds jaar en dag synoniem aan 'waterdicht'. Onze reden om de Lightweight Halo overschoenen te testen was dan ook een andere. De Halo heeft iets unieks, namelijk een lampje in de hiel van de overschoen. Hiermee ben je zichtbaarder in de donkere dagen van het jaar. Maar werkt het ook een beetje?

Sealskinz

Sealskinz is uniek in het maken van waterdichte producten. Of het nu gaat om fietsers, wandelaars of ander outdoor sporten/bezigheden, Sealskinz kan het leven van de sporter een stuk aangenamer maken. Fietsen in de regen is niet fijn, maar in de regen fietsen met droge voeten/handen is nog altijd een stuk aangenamer dan met kletsnatte en dus ijskoude voeten/vingers. Het testen van Sealskinz producten is wat dat betreft af en toe een beetje vechten tegen de bierkaai: we moeten telkens op pad tijdens slecht weer, enkel en alleen om achteraf te concluderen dat ook het nieuwe Sealskinz product dat we aan het testen zijn weer waterdicht is.

Overschoen

Aangezien de Halo overschoen in de hiel een lampje heeft zitten is de rits die normaliter aan de achterkant zit verplaatst naar de zijkant van de overschoen. De rits wordt aan de bovenkant nog vastgezet met een klittebandje met Sealskinz logo in lichtgevende kleur. De achterkant (lees:binnenkant) van de rits wordt via een stormflap nog verder waterdicht gemaakt. Verder is de overschoen aan de onderkant open en wordt halverwege vastgezet met klitteband.

Dat de overschoen aan de onderkant open is heeft als voordeel dat de overschoen over meerdere soorten schoenen past en daardoor breder inzetbaar is. Zo hebben wij de overschoen getest, zowel op de racefiets als op de mountainbike. De overschoenen zien er strak en mooi uit als je ze over je schoenen aantrekt. Wij hadden de schoenen in maat L (Europese maat 43 - 46) en hebben zelf maat 44. Dat zou dus mooi moeten passen. Onze ervaring is dat het ook goed past, maar de het aantrekken van overschoenen best een lastig klusje is. Het probleem daarmee is een beetje dat onze ervaring is dat als de overschoen makkelijk aan te trekken is, dat de pasvorm achteraf en het uiterlijk toch net iets minder is. Is de overschoen moeilijker aan te trekken, dan ziet het er daarna vervolgens mooi en strak uit. Dat is met de Lightweight Halo overschoen niet anders: aantrekken is een beetje 'gepiel', maar daarna ziet het er mooi strak uit. Aangezien het aantrekken een beetje lastig is moet je dit maar voorzichtig doen, des te langer heb je van je overschoen.

Halo lampje

Sealskinz' vinding van het lampje in de hiel is eigenlijk heel erg simpel en verwonderlijk dat er nooit iemand anders op dit idee is gekomen. Het lampje is een LED lampje dat gevoed wordt door een CR2032 batterij die je zelf kunt vervangen (1 batterij per LED/schoen). De LED kun je in twee standen aanzetten: continue en knipperend. In continue-modus zou een volle batterij 120 uur mee moeten gaan. In 'knipper-modus' zou de levensduur van een volle batterij 240 uur moeten zijn. Volgens Sealskinz is de afstand waarop je het lampje kunt zien ongeveer 500 meter. Dit is natuurlijk van heel veel factoren afhankelijk. Wij houden het erop dat het lampje je zichtbaarheid enorm vergroot. Een afstand durven we hierbij niet te noemen. Wat heel erg kenmerkend en uniek aan het lampje is, is dat je jezelf voorziet van een lampje dat op-en-neer gaat tijdens het fietsen. Fietsverlichting is normaliter verlichting die een eenlijnige beweging maakt en daarin is dit lampje duidelijk anders. Juist hierdoor valt de verlichting nog eens extra op en daarmee vergroot je natuurlijk je zichtbaarheid.Conclusie

We hebben al vaker producten van Sealskinz getest op Fietspraat en we hebben een beetje een haat-liefde verhouding ermee. We haten het een beetje, omdat we Sealskinz producten altijd in de regen testen. We houden er enorm van, omdat ze het in de regen fietsen een flink stuk comfortabeler maken. De pasvorm, waterdichtheid, comfort en kwaliteit is als vanouds en daarover kunnen we alleen maar positief zijn. De Lightweight Halo overschoen is daarin geen uitzondering. Deze overschoen maakt het in de regen/donker fietsen daarnaast nog een stuk veiliger. Niet dat hierdoor andere fietsverlichting overbodig wordt, zeker niet!! Als toevoeging op je bestaande fietsverlichting maak je jezelf alleen nog beter zichtbaar. Juist de op-en-neer gaande beweging die het licht maakt vergroot nog eens extra de zichtbaarheid. Het plaatsen van een LED in de hiel van je overschoen (je kunt de LED overdag er ook makkelijk uithalen en zonder LED fietsen) is een slimme vinding en is toch wel een belangrijke toevoeging aan het aanbod van overschoenen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links