Diefstal van je fiets tijdens toertochten

Nee, onze fiets is niet gestolen. Nog niet tenminste en hopelijk blijft dat ook zo. Bij veel toertochten krijgen we helaas geluiden dat er fietsen gestolen worden. Niet alleen langs het parcours of bij de finishlocatie, maar ook uit de hotels waar de deelnemers overnachten.

In het fietsseizoen tussen pakweg april en oktober worden er zowel in binnen- als buitenland de nodige toertochten georganiseerd. Waar deze tochten voor veel plezier van de deelnemers moeten zorgen worden de laatste jaren ook steeds meer deelnemers teleurgesteld. Teleurgesteld omdat hun racefiets voor, tijdens of na de toertocht gestolen wordt. Vooral de hotels, waar de toerrenners daags voor de tocht overnachten, moeten het ontgelden.

Menig toerrenner beschikt over een waardevolle fiets. Waar deze thuis altijd met de nodige voorzichtigheid wordt behandeld, wordt deze tijdens een toertocht vaak in een algemeen toegankelijke berging van een hotel geplaatst. Tussen nog enkele tientallen fietsen. Het dievengilde dat zich een weg weet te verschaffen tot deze berging is ook niet gek en pikt de duurste fietsen er tussenuit. Hoteliers kunnen die vaak niet beveiligen en kunnen ook niet controleren welke fiets van wie is. De enige mogelijkheden die je bij het stallen van je fiets in een hotel hebt, is het plaatsen van je fiets op je eigen kamer, in de gedeelde stalling of in je eigen auto. Plaatsing in je eigen auto of op je eigen kamer is het veiligste. Mocht je toch zijn aangewezen tot een gemeenschappelijke stalling, dan kun je natuurlijk altijd overwegen je fiets af te sluiten.

Hetzelfde geldt voor de rustplaatsen tijdens een dergelijke tocht, waar je toch even van je fiets afgaat. Fiets je in een groep, dan kun je er natuurlijk altijd voor zorgen dat iemand bij de fietsen blijft. Ben je echter alleen, of ben je bij de finish en wil je allemaal wat gaan drinken, zorg dan ervoor dat je fiets is afgesloten. Ook als je je fiets netjes op de fietsdrager achterop je auto hebt gezet is het raadzaam de fiets toch af te sluiten.

Op fietspraat testten we eerder een fietsslot: Review: Safeman 2.0 fietsslot

Een gewaarschuwd mens...

Reacties   

0 #3 hans 02-07-2016 03:32
mijn pherini atb gestolen vanaf fietsen drager met 2 sloten vast gezet, gewoon door geslepen.
26-6-2016 toertocht tc buitenlust in helmond vanaf het parkeer terrein.
blauwe pherini atb met opvallende bart brentjes banden.
iemand een tip
reactie's:
hans.linders(ad)planet.nl of 0621804601
Citeer
0 #2 Jean-Paul Dubois 11-05-2014 11:43
Ook mijn fiets werd gestolen op LBL
MOOZES MISTRAL / Sram Red / FFWD F6R / Zwart met rode accenten

Beloning voor tips

Citeer
0 #1 TOERDER 30-04-2014 17:58
OPSPORING VERZOCHT:

TREK racefiets: 4 maanden oud, nauwelijks op gereden (NIEUWPRIJS: + 10.000 EURO)
KLEUR: WIT

DEZE FIETS IS GESTOLEN TIJDENS DE LUIK-BASTENAKEN -LUIK bike challenge op zaterdag jl.

PASSENDE BELONING: voor degene die aanwijzingen geeft die direct leiden tot terugvinden van deze fiets.

BOVENSTAANDE tevens zien als waarschuwing: er zijn zeer professionele BENDES actief tijdens dit soort fietsevenementen.

Reacties aan

Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links