Ventoux3: Drie keer de Mont Ventoux op voor STOPhersentumoren

Wielrennen is niet alleen een fantastische sport om alleen of met vrienden te beoefenen, je fiets is ook een manier om geld op te halen voor een goed doel. Het bekendste voorbeeld is Ventoux3, maar er zijn ook talloze kleinere initiatieven. Ventoux3 is daar één van. Dit jaar wordt Ventoux3 voor de derde keer georganiseerd. Met het evenement wordt geld opgehaald voor stichting STOPhersentumoren, dat geld inzamelt voor onderzoek naar hersentumoren. Een vorm van kanker die nu nog ongeneeslijk is.

De Mont Ventoux is één van de bekendste en meest uitdagende bergen om te beklimmen. De Ventoux3 daagt de deelnemer uit om via 3 verschillende routes de Mont Ventoux te beklimmen. Ervaren fietsers kunnen er zelfs voor kiezen om vier keer omhoog te gaan.

Over Ventoux3

Bas voor den Dag bedacht het evenement samen met een vriend. De aanleiding van dit initiatief is het feit dat de schoonzus van Bas in 2010, toen 33 jaar jong, tijdens haar tweede zwangerschap de diagnose hersentumor kreeg. Voor haar, haar man en twee dochtertjes een harde boodschap. Simone staat symbool voor alle mensen met een hersentumor die moeten, maar niet kunnen leven met het feit dat deze vorm van kanker nu nog ongeneeslijk is. De eerste twee edities van het evenement waren een groot succes. Bas: ‘In 2012 haalden 170 fietsers bijna 270.000 euro op, een jaar later haalden we met hetzelfde aantal fietsers bijna 300.000 euro op. Een ongelooflijk mooi bedrag voor deze vreselijke ziekte’ In 2014 wordt Ventoux3 verreden op vrijdag 12 september. De organisatie hoop dan met zo’n 300 fietsers aan de start te staan om zo nóg meer geld voor dit belangrijke doel op te halen. Bas: ‘Op dit moment worden al enthousiast deelnemers geworven, we zien dat het evenement ook in het bedrijfsleven steeds meer voet aan de grond krijgt. Bovendien zal onze ambassadrice Kim de Boer, bekend van The Voice of Holland, ook dit jaar weer meedoen.’

Meedoen?

Meedoen zorgt er niet alleen voor dat 12 september voor jou de mooiste dag uit 2014 zal zijn, je maakt daadwerkelijk een verschil voor het onderzoek naar hersentumoren. Ventoux3 is een laagdrempelig en kleinschalig evenement. We proberen de inschrijfkosten zo laag mogelijk te houden zodat iedereen die mee wil doen ook mee kan doen. Bovendien proberen we iedereen te helpen met praktische tips om zelf zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen.

Praktische informatie

Datum: 12 September Inschrijfgeld: € 60,- en daarvoor krijg je een fietsshirt, massages tijdens het evenement en fourage op de berg. Sponsorbedrag: Iedere deelnemer moet € 750,- sponsorgeld ophalen Doel: 100% van het sponsorbedrag gaat naar STOPhersentumoren

Meer informatie

Meer informatie over Ventoux3: www.ventoux3.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links