Giro di KiKa: “Genieten, zwaar en emotioneel.”

Gerrit Reuvekamp (50) uit Rijssen reed afgelopen juni mee in de Giro di KiKa. In 2006 verloren Gerrit en zijn vrouw Alie hun zoon aan leukemie. Renzo was toen drie jaar en twee maanden oud.

“Ik heb even getwijfeld of ik mee wilde doen aan Giro di KiKa,” vertelt Gerrit. “Vooral het benodigde sponsorbedrag van 2500 euro leek veel. Maar het werven van sponsoren ging heel makkelijk. Er gebeurden heel veel mooie en spontane dingen. Een collega ging voor mij collecteren, de lokale krant schreef een stuk. Aan het einde van de rit had ik 6000 euro bij elkaar.”

Gedenken

Het verdriet om het verlies van zijn zoon was bijna een drempel om mee te doen. Gerrit: “Het verdriet om Renzo zal nooit weggaan maar is verweven met ons leven. Wij willen Renzo blijven gedenken. En dat was uiteindelijk ook waarom ik mee wilde naar Italië.” Gerrit’s motivatie op de deelnemerspagina van girodikika.nl maakte veel los. “Emolife vroeg of ze een film bij mij thuis mochten maken en of ik een presentatie wilde geven tijdens de week. Natuurlijk doe je dan mee.”

Team Renzo

Over Giro di KiKa zelf is Gerrit kort. “Drie woorden: genieten, zwaar en emotioneel. Het was goed georganiseerd met fantastische mooie fietstochten. Dat het zwaar was mag duidelijk zijn. De saamhorigheid onder de renners was groot en de emotie ook. Mensen waren geraakt door mijn verhaal op de eerste avond. Een renner vertelde me dat hij kracht haalde uit het busje waar ‘team Renzo’ op stond. Anderen omhelsden me soms als we een top hadden bereikt. Bij de laatste afdaling voor de finish was ik blij met mijn grote zwarte zonnebril. Er ging zoveel door me heen, van het eerste moment dat ik hoorde dat onze zoon ziek was tot dat moment. Na de finish heb ik mijn vrouw gebeld en toen gebeurde er iets wat zij nog nooit had meegemaakt: ik was sprakeloos.”

Over de streep

Voor Renzo was er geen medicijn, hoewel Gerrit en Alie wel meemaakten dat een experimenteel medicijn even aansloeg. Gerrit heeft veel vertrouwen in de winst die wetenschappers nog kunnen boeken bij het behandelen van kinderen met kanker. Maar daarvoor is meer geld voor onderzoek nodig, zegt hij. “We zijn op de goede weg. Je hoofdgedachte moet zijn: zoveel mogelijk geld inzamelen voor kinderen met kanker. Ik wil anderen behoeden voor het verdriet dat wij hebben gehad. Die ervaring zou ik met niemand willen delen. Dus ik geef zo nog een presentatie voor Giro di Kika als dat deelnemers over de streep kan trekken!”

Voor meer informatie over Giro di KiKa: www.girodikika.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links