Nordeifeltour, 17 mei 2015

Jarenlang organiseerde de Zuid-Limburgse wielerclub WTC Klimmen de toertocht Klimmen-Banneux-Klimmen. Als gevolg van de vergunningenproblematiek werd het bijna onmogelijk om deze tocht te organiseren. Na enkele jaren stilte heeft WTC Klimmen de draad weer opgepakt en organiseerd sinds 2015 de Nordeifeltour.

Klimmen-Banneux-Klimmen

Een van de mooiere tochten in Zuid-Limburg en een deel van België, die als gevolg van de vergunningenproblematiek niet meer doorgaan, is Klimmen-Banneux-Klimmen. Deze tocht werd tot 2011 georganiseerd door de Zuid-Limburgse wielerclub WTC Klimmen. In 2012 werd een alternatieve tocht georganiseerd, namelijk Klimmen-Monschau-Klimmen. Daarna werd het stil. Klimmen-Banneux-Klimmen was in meer dan 30 jaar uitgegroeid tot een bij velen bekende, geliefde en sportief uitdagende tocht. De unieke route door Zuid-Limburg, de Voerstreek en het land van Herve werd door velen als prachtig omschreven. Mede door het grote aantal toertochten in deze regio's werd het steeds moeilijker, zo niet onmogelijk, om een vergunning te verkrijgen.

Alternatief

Het bestuur en de leden van WTC Klimmen hebben sinds 2012 echter niet stilgezeten en hebben een alternatief gezocht en gevonden: de Nordeifel in Duitsland. Daarom werd er in 2015 gestart met een nieuwe toertocht: de Nordeifeltour. Startplaats van de nieuwe tocht is Eicherscheid, in de gemeente Simmerath. Dit ligt ten noordoosten van Monschau op ongeveer 40 km van Vaals/Aken. De omgeving aldaar is minstens zo mooi als de oude route naar Banneux. Daarnaast is het gebied verkeersluw, zijn er goede wegen en zijn er meer dan voldoende uitdagende beklimmingen.

 

Inschrijven

Deelname aan de Nordeifeltour is uitsluitend mogelijk na voorinschrijving.

Meer informatie

http://www.wtcklimmen.nl/nordeifeltour/
https://www.facebook.com/nordeifeltour

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links