Milaan - San Remo Toerversie

Milaan-San Remo is de eerste grote klassieker van het wielerseizoen en wordt traditiegetrouw op zaterdag 19 maart verreden. Valt 19 maart niet op een zaterdag, dan wordt Milaan San Remo op de dichtstbijzijnde zaterdag verreden. 19 maart is namelijk de feestdag van Sint Jozef. Een andere naam voorde wedstrijd is La Primavera wat de lente betekend. Sinds 2013 wordt Milaan San Remo verreden op zondag.

Parcours

Het zal niemand verbazen dat de start in Milaan is en de finish in San Remo. Hiertussen moet een afstand van 300 km afgelegd worden. Hiermee is het de langste klassieker van het hele seizoen. De af te leggen 300 km zijn veelal vlak. De enige echte hellingen op de route zijn de Ciressa en de beroemde Poggio evenals de Passo del Turchino. Enkele kortere hellingen zijn de Capi, de Capo Mele, de Cervo en de Berta. Van deze beklimmingen is de Poggio de bekendste. Dat komt voornamelijk omdat deze vrijwel op het einde van de wedstrijd ligt en daardoor een breekpunt vormt voor renners die de 300 km niet goed verteerd hebben. Toch eindigt Milaan - San Remo vaak in aan massasprint. Als gekeken wordt naar de winnaars, dan zijn daar veel sprinters terug te vinden, zoals Oscar Freire (3x), Erik Zabel (4x), Mario Cipollini en Mark Cavendish. De renner met de meeste Milaan - San Remo overwinningen is Eddy Merckx met in totaal zeven overwinningen.

Toerversie / amateurversie Milaan San Remo

Van Milaan San Remo wordt ook een toerversie georganiseerd, net zoals een aantal andere klassiekers. De Milaan San Remo toerversie zal alleen wat minder bekent zijn bij Nederlanders. Daarnaast maken veel Italiaanse organisatoren weinig tot geen reclame buiten het eigen land. De organisatie die deze toerversie organiseert heeft een website. Ook is informatie (in het Engels) terug te vinden op www.milano-sanremo.org. Dit jaar wordt de toerversie al voor de 44ste keer verreden en wel op op 7 juni (2014). De start is om 7 uur 's ochtends. De route is identiek aan de echte klassieker. Inschrijfgeld is wel fors. 50 Euro inschrijving en nog een 50 euro om achteraf met de bus teruggebracht te worden naar Milaan. De organisatie geeft aan dat het een wedstrijd is voor amateurs, maar verdere informatie op internet leert dat het toch meer als een toerversie gezien kan worden.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links