Volta Limburg Classic / Hel van het Mergelland - toertocht

Toertochten schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Redelijk nieuw op de wielerkalender is de Volta Limburg Classic. Voorheen heette deze toertocht/wedstrijd de Hel van het Mergelland. De 'echte' Hel van het Mergelland wordt dit jaar (2014) verreden op zaterdag 5 april. Op zondag 6 april mogen dan de wielerliefhebbers zelf een poging wagen.

Inschrijven en kosten

Inschrijven is (voor zover we dat kunnen zien op de site) alleen vooraf via internet mogelijk. Kosten voor deze tocht zijn 24,00 Euro, ongeacht de afstand die er verreden wordt. Hiervoor krijgt men onderweg bevoorrading, uitgepijlde routes en tijdregistratie op enkele beklimmingen.

Afstanden

De toertocht van de Volta Limburg Classic voert door Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Deelnemers hebben daarbij de keuze uit drie afstanden, te weten 85km, 120km en 150km. In principe bestaat deze route uit een 'basis lus', waarbij de 120 km een extra stuk fietst, en de 150km nog een tweede extra stuk fietst. De routes zijn gebaseerd op de oude en de nieuwe Volta Limburg Classic.

Waar

De startlocatie van de toertocht Volta Limburg Classic is in Eijsden, bij Vroenhof (vanaf de afslag van de A2, afslag Eijsden wordt dit aangegeven). Tevens is er gezorgd voor douche- en parkeergelegenheid.

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op http://www.voltalimburgclassic.nl/

Aantallen

Op hoeveel deelnemers men dit eerste jaar mikt is momenteel niet bekend. Dit soort tochten wordt vaak door deelnemers bezocht die niet in de gelegenheid waren om in te schrijven voor de toerversie van de Amstel Gold Race, of die de massale drukte van de Amstel Gold Race niet meer willen.

Besluit

Dit klinkt weer als een hele mooie tocht. De Volta Limburg Classic is niet voor niets een van de zwaarste klassiekers in het Nederlandse wielrennen. Een dergelijke tocht is naar de organisatoren zeggen een ideale voorbereiding op Amstel Gold Race, Steven Rooks, Waalse Pijl en Tilff-Bastogne-Tilff. Dit willen we absoluut geloven. De route en het aantal beklimmingen liegt er namelijk niet om. Nemen we daarbij mee dat het weer tijdens de Volta Limburg Classic meestal niet echt meewerkt, dan wordt ook dit een echte 'helwaardige tocht'. De echte wielrenner, in voorbereiding op meer zwaardere tochten, schuwt dat soort uitdagingen niet, dus is dit een mooie toevoeging op de kalender.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links